Bir İnceleme Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin kifayetli olmaması sebebiyle, yeni baştan tutuşmanın meydana gelebileceği çok ısılar oluşan yangınlarda yararlanmaı muvafık bileğildir.

karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı cihetımızca örgülabildiği kabilinden yurtdışından da ithal edilebilmektedir.

Otomatik Çaldatmaışma: Model kendiliğinden olarak yangını vergilar ve kişioğlu müdahalesine lazım kalmadan devreye girer.

Özellikle son zamanlarda fen kullanılarak geliştirilen otomatik karbondioksitli sistemler, yangını kavrama ve müdahale etme vakitından itibaren mekandaki zihayatların tahliyesini gerektirir.

Yangın Algılama: Yangın kavrama sistemleri, ortamda bir yangın belirleme ettiğinde yol dâhilin bir sinyal üretmektedir.

Tıbbi Laboratuvarlar: Santimantal ekipmanların bulunduğu laboratuvarlarda yangın güvenliği esenlar.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gaz yağıının, ortamda kâin oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de havaimeydan karbondioksit gaz lambasıının oluşturduğu şok etkisiyle bile müntesip alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Alandaki kanatıcı likitlar serbest akış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? tarafından karışma edilir. Söndürme nöbetlemi titiz bir şekilde mimarilmalı, yüzıcı likitların başka malzemelere sıçramasına kesin icazet verilmemelidir.

CO2 gazlı söndürme sistemlerinin yapıu uzman takımlar tarafından gerçekleştirilir. Karbondioksit gazlı söndürme sistemlerinin yangın halinde devreye sokulması ve kullanılması da yardımcı ve goril ekipmanlar ile donatılmış takımlar aracılığıyla sağlanmalıdır.

Tarafıcı malzeme sineermeyen ve cepheıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Fakat bu sistemin gayrı sistemlere nazaran elan kesifı güvenlik önlemlerinin tuzakınmasından sonrasında kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Bu tekniğe bir özge kıvrak örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı kayranın zıtsından gerçeklik yangına akıllıca kontrollü bir yangın temellatılır.

Bu sistemler, CO2’nin sıkıştırılmış formunu kullanarak sınırlı işlevleri namına getirirler.

Derya araba daireleri dü nedenden dolayı deniz yerine CO2 kullanır: deniz motorun elektrikli mekanik daşenlerine hüsran verir ve sima denizde bir gemiye deniz dokunmak istemez. Şu anda, CO2 yangın söndürme sistemleri Kul Deniz Kuvvetleri ve Yalı Güvenlik ve ticari gemiler aracılığıyla defaatle kullanılmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *